Присоединиться

У Вас нет прав для создания постов в данной группе. Убедитесь, что вы вошли в аккаунт, подписаны на группу и администратор разрешил создавать в ней посты.

Овочі на багатті

Інгредієнти:

кабачок, баклажан, болгарський перець, помідор, кукурудза в качанах, спаржева квасоля, печериці, цибуля, часник, лимонний сік, оливкова олія, соєвий соус, спеції (чорний мелений перець, духмяний перець, коріандр, паприка), сіль.

Овочі на грилі - приготування:

Щоб овочі на багатті вийшли особливо смачними, вибирай найбільш свіжі і молоденькі плоди - з м'якою шкіркою і нетвердим насінням. Всі овочі гарненько помий і почисти. Цибулю поріж великими кільцями. Болгарський перець поріж смужками на 4-5 частин. Баклажан і кабачок поріж кружечками приблизно по 1 см. Помідори поріж часточками. Кукурудзу поріж широкими кружками. Подрібни часник. Розклади всі підготовлені овочі на грати і відправляй на вогнище, точніше - на гаряче вугілля. Обсмажуй овочі на багатті приблизно по 3-5 хвилини з кожного боку до готовності. Більш ніжні і м'які овочі будуть готові раніше, інші потримай трохи довше. Гарячі овочі посип часником, щоб вони просочилися часниковим ароматом. Приготуй заправку для овочів. Для цього лимонний сік змішай із соєвим соусом, спеціями, сіллю і заправ оливковою олією. Теплі овочі залий заправкою, акуратно перемішай і залиш, щоб вони трохи охолонули і просочилися.

2f7d4b0cb74e4392bb5ccca319511e7e_63gtwGpzfYk.jpg

Трійця

День Святої Трійці, або П'ятидесятниця, відзначається через 50 днів після Великодня. Тому щороку дата цього свята змінюється.

У цей день на землю у вигляді язиків полум'я зійшли апостоли Святого Духа. Це здійснилося у святі П'ятидесятниці, яке відзначали на 50-й день після іудейського Великодня. Сама назва свята відображає суть вчення про Триєдність Бога.

З моменту зішестя на землю апостолів це свято стали відзначати християни всього світу. У цей день церкви і будинки прикрашають молодою зеленню (гілками дерев, квітами, травами). Молода зелень символізують приношення Богові дарів природи, якими багата наша земля в даний сезон року. Так само зелень символізують і саму Церкву, яка стала процвітати.

У нашій країні це свято відзначають в основному в церкві і сімейному колі. У цей день вулиці міст порожніють, а села наповнюються народом.

Наші фахівці пропонують вам поринути у світ українських свят і відвідати село. Спеціально для вас ми пропонуємо традиційні святкові страви, церковну службу і святкування цього свята за звичаями наших предків.

Наші фахівці допоможуть вам зробити ваш відпочинок незабутнім, пізнавальним і корисним.

dabacb0f5ec10402589a8f6897bae444_vTSr3bGPdJ0.jpg

Узвар: рецепт українського компоту із сухофруктів Найчастіше узвар готується в Україні на Свят вечір і в інші свята. Але що завадить вам приготувати влітку національний український узвар, рецепт якого такий простий і не потребує екзотичних продуктів, а тільки рідні, українські фрукти, що ростуть у кожному саду.

Узвар, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, дуже простий у приготуванні.

Вариться компот із сухофруктів або узвар, як і звичайний компот, з єдиною різницею: перед приготуванням сухофрукти слід замочити на деякий час у воді.

В якості підсолоджувача замість цукру в узварі можна використовувати мед.

Щоб приготувати узвар, за рецептом слід взяти такі продукти:

200 г меду, 200 г чорносливу, 200 г сушених груш, 200 г сушених яблук, 100 г ізюму, 3 л води.

Узвар - рецепт приготування:

Підготуйте сухофрукти. Для цього помийте сухофрукти теплою водою і залийте їх на 10 хвилин холодною водою. Накрийте узвар кришкою і залиште на 2-3 години, щоб настоявся. Налийте в каструлю 3 л води, покладіть груші і яблука і варіть на повільному вогні 15 хвилин. Потім додайте в узвар чорнослив та ізюм і варіть ще 10-15 хвилин. Наприкінці додайте мед, дайте закипіти і зніміть узвар з вогню. Процідіть узвар і подавайте до столу охолодженим.

dabacb0f5ec10402589a8f6897bae444_TYEeJdVjIZ8.jpg

🔥🔥🔥 СУПЕР ПРОПОЗИЦІЯ!!!🔥🔥🔥 Гостинна садиба «Родинне гніздо» в селі Канава запрошує туристів на сезон відпочинку 2017 року!

Знижка на відпочинок - 10%

🍀 Гостинна садиба «Родинне гніздо» в селі Канава запрошує провести відпочинок в мальовничому куточку Вінницької області. Встигніть завчасно подбати про свій відпочинок і замовити номери!

Бронювання номерів по телефону ☎ Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

✏Більше інформації на сайті ==> www.zeleniyturizm.com.ua

#путешествие #зеленыйтуризм #природа #отдых #Винница #отдыхнаприроде #отпуск #Vinnitsa #отдыхзагородом #релакс #отель #Вінниця #південнийбуг #вкусныеблюда #українськакухня #бассейн #катаниеналошадях #катаннянаконях #сімейнийвідпочинок #родиннегніздо #отдыхвукраине #родовоегнездо

dabacb0f5ec10402589a8f6897bae444_1nbQIT8t348.jpg

Якщо Ви по-справжньому шукаєте відмінні місця сімейного відпочинку, гостинні садиби «Родинне гніздо» обов'язково увійдуть в Ваш список. Відпочинок в наших садибах не залишать байдужим жодного туриста!

Бронювання номерів по телефону Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

#путешествие #зеленыйтуризм #природа #отдых #винница #отдыхнаприроде #отпуск #Vinnitsa #отдых_за_городом #отдыхзагородом #релакс #отель #Винница #Вінниця #південнийбуг #вкусныеблюда #українськакухня #бассейн #катаниеналошадях #катаннянаконях #сімейнийвідпочинок #родиннегніздо

3870fa6e61265eb7962a3000ecdf3352_ocPOBi5tDJI.jpg

Увага !!! Смачні новини від мережі садиб "Родинне гніздо" !!!

Поспішаємо повідомити, що у нас оновився асортимент страв, тепер кожен бажаючий може спробувати смачний борщ за старовинним рецептом приготовлений в печі з часничком і м'якими пампушками.

Бронювання номерів по телефону Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

#путешествие #зеленыйтуризм #природа #отдых #винница #отдыхнаприроде #отпуск #Vinnitsa #отдых_за_городом #отдыхзагородом #релакс #отель #Винница #Вінниця #південнийбуг #вкусныеблюда #українськакухня #бассейн #катаниеналошадях #катаннянаконях #сімейнийвідпочинок #родиннегніздо

3870fa6e61265eb7962a3000ecdf3352_zkGjbIVvZI0.jpg

Пампушки з часником до українського борщу

Для тіста:

200 мл злегка теплої води 100 мл теплого молока 450 грам пшеничного борошна 1,5 ч.л. сухих дріжджів 1 ч.л. цукру ½ ч.л. солі 30 мл нерафінованої соняшникової олії

Заправка:

1 ч.л. солі 2 ст.л. нерафінованої соняшникової олії 3 зубці часнику, почистити 50 мл холодної води ½ пучка кропу, подрібнити

Ферментація тіста: 2 години Час приготування: 1 година Загальний час приготування: 3 години

1) У великій мисці змішати всі інгредієнти для тіста, крім масла, і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Викласти тісто на злегка присипану борошном поверхню і вимісити тісто до еластичної консистенції (4-5 хвилин).

2) Перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 1 годину 30 хвилин підходити. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі або більше.

3) Підійшовше тісто обімяти, і розділити на невеликі кульки (у мене 14). Викласти у змащену олією форму.

4) Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190 ᵒС. 5) Після закінчення зазначеного часу, змастити поверхню пампушок молоком і поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.

6) Приготувати заправку: розтерти часник із сіллю, водою і олією в ступці, або в блендері (результат такий же). В отриману заправку додати кріп. Перемішати.

7) Дістати готові пампушки з духовки і відразу ж полити часниковою заправкою. (Якщо це зробити пізніше, вони не вберуть так добре рідину).

Як тільки пампушки трохи охолонуть (хвилин 15), я знаю на скільки це болісно:-)), можна відразу приступати до споживання!😊 Тільки про борщ не забудьте😊

36b2af1d113df03b5653b49737d17d7b_YxmBpglT80o.jpg

Якщо Ви вирішили відпочити і покуштувати смачний шашлик за містом, гостинні садиби «Родинне гніздо» запрошують в свої живописні садиби. У нас Ви відчуєте єднання з природою, скуштуєте смачні страви, і отримаєте позитивні емоції і яскраві враження. «Родинне гніздо» чекає Вас в своїх гостинних садибах!

Бронювання номерів по телефону ☎ Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

✏Більше інформації на сайті ==> www.zeleniyturizm.com.ua

36b2af1d113df03b5653b49737d17d7b_WdbqasVT5Eg.jpg

Перекручене сало з часником

Перекручене сало з часником - простий рецепт дуже смачної і популярною, особливо серед чоловіків, намазки. Готується перекручене сало з часником зовсім не складно, а подавати його дуже смачно на скибочках чорного хлібця до супу, борщу чи просто в якості закусочних бутербродів під міцні напої.

Час приготування: 30 хвилин Основний інгредієнт: сало

Список інгредієнтів

сало - 500 г часник - 2-3 зубчики червоний мелений перець - 1/2 ч. Ложки зелень кропу і петрушки - за смаком чорний мелений перець - за смаком сіль - за смаком

Спосіб приготування

Сало без шкурки нарізати довільно шматочками і двічі пропустити через м'ясорубку. Додати сіль з перцем і пропущений через землянку часник. Ретельно перемішати.

Свіжу зелень помити, обсушити й подрібнити зручним для Вас способом. Викласти в сало, додати червоний мелений перець і знову перемішати. Перекласти отриману масу в скляну баночку і помістити в холодильник. Так само цю намазки можна загорнути у фольгу у вигляді ковбаски і заморозити в морозилці.

Смачного!

38da97bdc1ab5425eee933ae0c74ec5a_GaX2dmPcEBU.jpg

Меморіальні музеї на території Вінницької області

Вінницька область славиться великою кількістю меморіальних музеїв, які пов'язані з іменами наших відомих і прославлених земляків. Одним з найцікавіших музеїв є літературно-меморіальний музей відомого українського письменника Михайла Коцюбинського (1864-1913 рр.). Музей розташований на території садиби, побудованої в 20-х роках ХIХ століття у Вінниці. Ця садиба належала дідові письменника Максиму Абазі. Письменник народився в цьому будинку 17 вересня 1864. Після смерті письменника з ініціативи його брата Хоми Коцюбинського, в 1926 році був заснований музей, очолив який рідний брат письменника. Фонди музею в кількості 9 000 одиниць, складають величезну цінність. Основними експонатами є прижиттєві видання творів Михайла Коцюбинського, ілюстрації українських художників до творів, переклади спогади сучасників письменника, архівні матеріали, предмети побуту, етнографічні цінності.

У селі Дяківці розташований літературно-меморіальний музей іншого відомого українського драматурга і прозаїка Михайла Стельмаха (1912-1983). Музей був відкритий на батьківщині письменника в 1989 році. Цінністю музею є робочий кабінет Стельмаха і шість залів з тематичними експозиціями. У фондах музею знаходиться близько 600 музейних експонатів, серед яких особисті речі відомого земляка, фотографії, документи, кіноматеріали, відеоматеріали, сувеніри, речі побутового призначення, меблі, книги з особистої бібліотеки письменника, видання його творів.

Щороку в травні в музеї проходить літературно-мистецьке свято «Велика рідня», який приурочений до дня народження письменника. Садиба займає близько 0,5 га, на яких розташований отчий дім Стельмахів, дерев'яна клуня, город і сад.

У селі Заболотне Крижопільського району (стара назва - Чоботарка), в 1866 році народився всесвітньо відомий мікробіолог і епідеміолог, академік Данило Заболотний. Через рік після смерті вченого, в 1930 році, на території садиби його батька був заснований музей. Для відвідувачів відкритий будинок, в якому народився і жив Заболотний. У 1988 році було побудовано нову будівлю для нової експозиції. У музеї зібрано понад 2 000 експонатів. Серед яких особисті речі академіка і його дружини, рукописи і видані наукові праці, медичні інструменти, особиста бібліотека, що складається з 798 книг, колекції мінералів, комах і раковини викопних організмів.

З Поділлям пов'язана доля відомого хорового диригента і композитора Миколи Леонтовича (1877 - 1921 рр.). Його твір «Щедрик» звучить і нині в концертних залах різних країн. Микола Дмитрович Леонтович народився в селі Марківка Теплицького району. На честь 100-річного ювілею великого композитора в селі був відкритий музей та облагороджена могила відомого земляка. У Тульчині, де проживав Леонтович з 1908 по 1921 роки був відкритий музей-квартира, як відділ краєзнавчого музею.

38da97bdc1ab5425eee933ae0c74ec5a_GgPx_zKLruk.jpg

Вареники з картоплею

Вареники – одне з найвідоміших страв національної української кухні. Приготувати їх можна за різними начинка, але найпопулярніші, це вареники з картоплею. Тісто для цих вареників нескладно зробити з доступних продуктів, а начинка виходить дуже ситна і смачна.

Інгредієнти для приготування вареників з картоплею:

Для тіста:

Кефір (будь-якої жирності) – 1 стакан. Борошно пшеничне в/с - 5 склянок. Сода харчова - 0.5 ч. ложка. Сіль - 1 щіпка.

Для начинки:

Картопля – 8 штук. Цибуля ріпчаста – 2 штуки. Олія соняшникова - 3 столові ложки. Масло вершкове – 10 грам. Сіль - 1 щіпка. Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки. Приготування вареників з картоплею. Крок 1: готуємо картоплю.

Приготування вареників з картоплею.

Крок 1: готуємо картоплю. Картоплю помиємо, почистимо ножем, промиємо під струменем проточної водою почищену картоплю. Наріжемо ножем на обробній дошці на великі шматочки. Покладемо картоплю в каструлю і заллємо холодною водою. Посолити трохи і поставимо на середній вогонь. Доводимо воду до кипіння, потім вогонь зменшуємо і варимо до готовності, близько 25 хвилин.

Крок 2: підготуємо цибулю. Цибуля почистимо і поріжемо ножем на обробній дошці на кубики. Розігріємо сковороду з рослинним маслом і присмажимо цибулю на середньому вогні до золотистого кольору, близько 5 хвилин. Цибуля періодично помішуємо лопаткою.

Крок 3: підготуємо начинку для вареників. З відвареної картоплі зливаємо воду в мийку. Додаємо до нього вершкове масло, третю частину смаженої цибулі і розминаємо товкачиком. Потім солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо ложкою. Викладаємо начинку в тарілку і залишаємо остигати.

Крок 4: приготуємо тісто. Кефір кімнатної температури з'єднуємо з содою і сіллю і ретельно перемішуємо. Потім додаємо борошно по півсклянки, щоразу ретельно перемішуючи ложкою. Після того, як додали всю муку, викладаємо тісто на обробну дошку для вимішування. Вимішуємо тісто руками до крутий однорідної маси. Готове тісто має добре відставати від рук.

Крок 5: підготуємо заготовки з тіста для вареників. Від тесту відрізаємо смужку товщиною 2 см і розрізаємо її ножем на обробній дошці на кубики. Отримані кубики мачає в борошно з обох сторін зрізу і розкочуємо качалкою.

Крок 6: зліпимо вареники з картоплею. Викладаємо картопляну начинку на середину кружечка з тіста і скріплюємо краю. Викладаємо вареники на обробну дошку, присипану борошном, щоб вони не прилипли до поверхні. У вас вийде близько 25 вареників. Ви можете заморозити в морозилці вареники і приготувати їх пізніше.

Крок 7: готуємо вареники з картоплею. У каструлю наллємо холодну воду, посолити за смаком і закип'ятимо на сильному вогні. Опустити вареники в киплячу воду, перешкодимо лопаткою, щоб вони не прилипли до дна каструлі. Залишити варитися на середньому вогні. Знімаємо каструлю з плити через 2-3 хвилини після того, як вареники спливли й дістаємо їх шумівкою в миску. Перемішуємо ложкою вареники з рештою смаженою цибулею.

Розкладаємо вареники по порційних тарілках і подаємо гарячими зі сметаною.

Приємного апетиту!

38da97bdc1ab5425eee933ae0c74ec5a_v8DtJ85gkEI.jpg

Гостинна садиба "Родинне гніздо" вітає усіх з Великоднем!

Хай мир у серці Вашому панує. Хай ангел Божий щастя Вам дарує. Ісус Христос – здоров'я шле з небес. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

6c173a082daae8eef55ce59eb8761678_VnGrk8S5_NA.jpg

Пропонуємо послуги з організації корпоративних заходів у трьох селах Вінницької області. Залежно від кількості учасників, ми пропонуємо вам розташуватися в одному з сіл. Ми надаємо житло, триразове повноцінне харчування, в основі якого лежать страви української кухні.

Бронювання номерів по телефону ☎ Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82 ✏Більше інформації на сайті ==> www.zeleniyturizm.com.ua

#путешествие #зеленыйтуризм #природа #отдых #винница #отдыхнаприроде #отпуск #Vinnitsa #отдых_за_городом #отдыхзагородом #релакс #отель #Винница #Вінниця #рибалка #південнийбуг #украина

6c173a082daae8eef55ce59eb8761678_etyDj54EQDo.jpg

Сьогодні вітаємо вас з Вербною неділею! Нехай з гілочкою верби ваш будинок наповниться світлим щастям, новими надіями, теплою атмосферою любові та взаєморозуміння! Нехай мир і злагода завжди панують у вашому домі!

aed138503a91a86ed7b5558582e7d642_7-OiE2AScz0.jpg

У наших садибах ви зможете більше дізнатися про українські традиції та особливості національної кухні. 🍴🍳 Наші господині приготують найкращі традиційні страви в печі з оригінальною подачею. Приїжджайте до нас і скуштуйте смачні страви української кухні!

www.zeleniyturizm.com.ua

Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

aed138503a91a86ed7b5558582e7d642_1S-Fqkw-stw.jpg

Рецепт справжнього українського борщу

Інгредієнти на 3,5 - 4 л. води:

яловичина - 600-700 г буряк - 500 г картопля - 500 г морква - 200 г цибуля - 200 г помідори - 300 г або 3 ст. л. томатної пасти капуста - 300 г часник - 3-4 зубчики часнику лавровий лист - 3-4 шт. оцет - 1-2 ч. л. сіль, перець Приготування: М'ясо відварити протягом 1,5 години. Потім нарізати м'ясо кубиками. Додати в каструлю. Цибулю подрібнити. Моркву натерти на крупній терці. Буряк помити, трохи відварити (приблизно 30 хв.) очистити від шкірки і нарізати соломкою. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками. Капусту нашаткувати соломкою. Буряк обсмажити на соняшниковій олії. Потім додати помідори (чи томатну пасту), оцет і тушкувати протягом 5-7 хв. Цибулю обсмажити на соняшниковій олії. Додати моркву і обсмажити. Картоплю нарізати кубиками. У киплячий бульон додати картоплю, довести до кипіння і посолити. Потім додати капусту і поварити на невеликому вогні 5 хв. Тоді додати буряк і варити ще 10 хв. Потім додати цибулю і моркву. Додати лавровий лист, поперчити і якщо необхідно досолити. Витиснути через часникодавку часник і відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 20-30 хв Український червоний борщ готовий. До борщу можна подати пампушки з часником.

d568a6ec7f6597f80529d412f67efbff_PKTwZPrQHYk.jpg

Гостинна садиба "Родинне гніздо" - це унікальна природна скарбниця, яка розташувалася на березі Південного Бугу. Приваблива в будь-який час року для любителів гарного відпочинку, для організації корпоративних виїздів, сімейних і романтичних подорожей.

www.zeleniyturizm.com.ua

☎ Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

#путешествие #зеленыйтуризм #природа #отдых #винница #отдыхнаприроде #отпуск #Vinnitsa #отдых_за_городом #отдыхзагородом #релакс #отель #Винница #Вінниця #південнийбуг #вкусныеблюда #українськакухня #бассейн #сімейнийвідпочинок #родиннегніздо #украина #україна

d568a6ec7f6597f80529d412f67efbff_d87aQm6XbgM.jpg

Ось уже закінчилась зима і настав перший весняний місяць – березень, наступають чудові теплі весняні дні і люди все більше і більше думають над тим де відпочити в березні?

Не має нічого кращого ніж вдихнути зранку свіжого повітря, скуштувати страви, які вміло готують на відкритому вогні з найсвіжіших овочів та фруктів, помилуватися дивовижними краєвидами Подільського краю та казково-красивою річкою Південний Буг. Саме такі принади чекають гостей мережі гостинних садиб «Родинне гніздо», які розміщенні у селах з неповторної красою: Гармаках, Канаві та Губнику Вінницької області.

www.zeleniyturizm.com.ua

Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

#путешествие #зеленыйтуризм #природа #отдых #винница #отдыхнаприроде #отпуск #Vinnitsa #отдых_за_городом #отдыхзагородом #релакс #отель #Винница #Вінниця #південнийбуг #вкусныеблюда #українськакухня #бассейн #сімейнийвідпочинок #родиннегніздо #украина #україна

d568a6ec7f6597f80529d412f67efbff_PHsfHSq0Eso.jpg

Доброго ранку!

Попереду насичений робочий день, але це не завадить запланувати прекрасний відпочинок на нашій базі відпочинку!

Замовляйте номери і готуйтеся до відмінних вихідних!

www.zeleniyturizm.com.ua

Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

#путешествие #зеленыйтуризм #природа #отдых #винница #отдыхнаприроде #отпуск #Vinnitsa #отдых_за_городом #отдыхзагородом #релакс #отель #Винница #Вінниця #південнийбуг #вкусныеблюда #українськакухня #бассейн #сімейнийвідпочинок #родиннегніздо #украина #україна

64b86888f1b324e17766ac511810b138_JMuj1zcWv3g.jpg

Запрошує скуштувати смачні страви, які приготовані на мангалі! Всі страви готуються виключно зі свіжих продуктів, охолоджених, але ні в якому разі не заморожених, найкращої якості.

👍 www.zeleniyturizm.com.ua

☎ Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

#путешествие #зеленыйтуризм #природа #отдых #винница #отдыхнаприроде #отпуск #Vinnitsa #отдых_за_городом #отдыхзагородом #релакс #отель #Винница #Вінниця #південнийбуг #вкусныеблюда #українськакухня #бассейн #сімейнийвідпочинок #родиннегніздо #украина #україна

71d2d1109ab8604329fd5c7b51c9b9b9_4Njez6nHu3Q.jpg

Відпочиваючи в садибах «Родинне гніздо» Ви зможете насолодитися чудовими українськими пейзажами, подихати свіжим повітрям, навчиться народних ремесел, скуштувати справжні екологічно-чисті овочі, фрукти, ягоди з грядки, домашній сир, парне молоко, кефір, ряжанку, йогурт і багато інших ласощів . Наші шеф-кухарі порадують Вас кращими стравами національної української кухні - це справжній червоний борщ з пампушками та часником, вареники зі шкварками і сметаною, запечений короп з овочами, фірмовий домашній житній хліб з печі, холодець з хроном, пиріг з вишнями і ароматний узвар з сухофруктів.

👍 www.zeleniyturizm.com.ua

☎ Kievstar: (098) 079-31-99 Life: (073) 033-82-82

#путешествие #зеленыйтуризм #природа #отдых #винница #отдыхнаприроде #отпуск #Vinnitsa #отдых_за_городом #отдыхзагородом #релакс #отель #Винница #Вінниця #південнийбуг #вкусныеблюда #українськакухня #бассейн #сімейнийвідпочинок #родиннегніздо #украина #україна

71d2d1109ab8604329fd5c7b51c9b9b9_DTfRIjlaJ5Y.jpg

смт. Браїлів, Жмеринський район

Браїлів є одним з найдавніших населених пунктів нашої області. Це містечко приваблює туристів великою кількістю історичних пам'яток, таких, як Свято-Троїцький жіночий монастир, Українська Православна церква, Державний Музей композитора Петра Ілліча Чайковського розташований у палаці сімейства фон Мекк.

Свято-Троїцький жіночий монастир був зведений в XVIII ст. столітті на кошти Потоцького. Будівля використовувалася монастирем католицького ордену тринітаріїв. У 1787 році інтер'єр монастиря розписав віденський художник Прагтль. На жаль, розпис не дійшла до наших часів. У 1830 році монастир став православним, тоді виникла необхідність у новій розписи на стінах, яку виконав Е.Осмоловскій. Монастир включає в себе двоповерхові цегляні келії. У XIX столітті звели ворота зі службовими приміщеннями для потреб монастиря. Територія монастиря включаємо сад, городи, ряд господарських будівель. Відомі ікони зберігаються в стінах Свято-Троїцького монастиря, такі, як Браїлівській Почаївської Божої Матері, Божої Матері Троєручниця, Браїлівській Ченстоховської Божої Матері. Всі ікони були написані на початку XIX століття в Афоні. У монастирі спочивають мощі святих. Ікони і мощі залучають щорічно велику кількість паломників.

Палац сімейства фон Мекк був побудований в кінці 60-х років XIX століття. Палац сильно постраждав під час Другої Світової війни. Стараннями місцевих архітекторів пам'ятка архітектури була частково відновлена. Частково зберігся унікальний парк, в якому ростуть понад 45 видів дерев і чагарників. Зараз у палаці розташовані експозиції музею великого композитора Петра Ілліча Чайковського. Місце для музею вибране не випадково, так як Надія фон Мекк була меценаткою композитора. Колекція музею налічує більше 2 тисяч експонатів, пов'язаних з візитами Чайковського в Браїлів. Композитор з 1878 по 1880 роки регулярно відвідував маєток своєї меценатки. Саме у цій будівлі були створені п'єси «Спогад про дорогому місці», написаний ряд романсів («Серед шумного балу», «Серенада Дон Жуана», «Це було ранньою весною»). У стінах маєтку була закінчена опера «Орлеанська діва». «Кімната-ліхтар» привертає увагу численних відвідувачів. Ця кімната була робочим кабінетом Чайковського та Надії фон Мекк. До нашого часу дійшли особисті речі меценатки великого композитора. Всі експонати (меблі, музичні інструменти, приладдя для письма) було передано в користування музею нащадками фон Мекк.

af35e3d6ce2113c05b110b90aa814a1b_djUhOO288Lk.jpg