Присоединиться

Рецепт справжнього українського борщу

Інгредієнти на 3,5 - 4 л. води:

яловичина - 600-700 г буряк - 500 г картопля - 500 г морква - 200 г цибуля - 200 г помідори - 300 г або 3 ст. л. томатної пасти капуста - 300 г часник - 3-4 зубчики часнику лавровий лист - 3-4 шт. оцет - 1-2 ч. л. сіль, перець Приготування: М'ясо відварити протягом 1,5 години. Потім нарізати м'ясо кубиками. Додати в каструлю. Цибулю подрібнити. Моркву натерти на крупній терці. Буряк помити, трохи відварити (приблизно 30 хв.) очистити від шкірки і нарізати соломкою. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками. Капусту нашаткувати соломкою. Буряк обсмажити на соняшниковій олії. Потім додати помідори (чи томатну пасту), оцет і тушкувати протягом 5-7 хв. Цибулю обсмажити на соняшниковій олії. Додати моркву і обсмажити. Картоплю нарізати кубиками. У киплячий бульон додати картоплю, довести до кипіння і посолити. Потім додати капусту і поварити на невеликому вогні 5 хв. Тоді додати буряк і варити ще 10 хв. Потім додати цибулю і моркву. Додати лавровий лист, поперчити і якщо необхідно досолити. Витиснути через часникодавку часник і відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 20-30 хв Український червоний борщ готовий. До борщу можна подати пампушки з часником.

d568a6ec7f6597f80529d412f67efbff_PKTwZPrQHYk.jpg