Присоединиться

Пампушки з часником до українського борщу

Для тіста:

200 мл злегка теплої води 100 мл теплого молока 450 грам пшеничного борошна 1,5 ч.л. сухих дріжджів 1 ч.л. цукру ½ ч.л. солі 30 мл нерафінованої соняшникової олії

Заправка:

1 ч.л. солі 2 ст.л. нерафінованої соняшникової олії 3 зубці часнику, почистити 50 мл холодної води ½ пучка кропу, подрібнити

Ферментація тіста: 2 години Час приготування: 1 година Загальний час приготування: 3 години

1) У великій мисці змішати всі інгредієнти для тіста, крім масла, і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Викласти тісто на злегка присипану борошном поверхню і вимісити тісто до еластичної консистенції (4-5 хвилин).

2) Перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 1 годину 30 хвилин підходити. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі або більше.

3) Підійшовше тісто обімяти, і розділити на невеликі кульки (у мене 14). Викласти у змащену олією форму.

4) Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190 ᵒС. 5) Після закінчення зазначеного часу, змастити поверхню пампушок молоком і поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.

6) Приготувати заправку: розтерти часник із сіллю, водою і олією в ступці, або в блендері (результат такий же). В отриману заправку додати кріп. Перемішати.

7) Дістати готові пампушки з духовки і відразу ж полити часниковою заправкою. (Якщо це зробити пізніше, вони не вберуть так добре рідину).

Як тільки пампушки трохи охолонуть (хвилин 15), я знаю на скільки це болісно:-)), можна відразу приступати до споживання!😊 Тільки про борщ не забудьте😊

36b2af1d113df03b5653b49737d17d7b_YxmBpglT80o.jpg