Присоединиться

Узвар: рецепт українського компоту із сухофруктів Найчастіше узвар готується в Україні на Свят вечір і в інші свята. Але що завадить вам приготувати влітку національний український узвар, рецепт якого такий простий і не потребує екзотичних продуктів, а тільки рідні, українські фрукти, що ростуть у кожному саду.

Узвар, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, дуже простий у приготуванні.

Вариться компот із сухофруктів або узвар, як і звичайний компот, з єдиною різницею: перед приготуванням сухофрукти слід замочити на деякий час у воді.

В якості підсолоджувача замість цукру в узварі можна використовувати мед.

Щоб приготувати узвар, за рецептом слід взяти такі продукти:

200 г меду, 200 г чорносливу, 200 г сушених груш, 200 г сушених яблук, 100 г ізюму, 3 л води.

Узвар - рецепт приготування:

Підготуйте сухофрукти. Для цього помийте сухофрукти теплою водою і залийте їх на 10 хвилин холодною водою. Накрийте узвар кришкою і залиште на 2-3 години, щоб настоявся. Налийте в каструлю 3 л води, покладіть груші і яблука і варіть на повільному вогні 15 хвилин. Потім додайте в узвар чорнослив та ізюм і варіть ще 10-15 хвилин. Наприкінці додайте мед, дайте закипіти і зніміть узвар з вогню. Процідіть узвар і подавайте до столу охолодженим.

dabacb0f5ec10402589a8f6897bae444_TYEeJdVjIZ8.jpg