Присоединиться

Пасхальна трапеза - Польські Великодні традиції

Воскресіння Христове починається з пасхальної заутрені – ранкового урочистого богослужіння з процесією. У минулі роки в цей незвичайний день дітям дозволяли стріляти петардами або пістонами. Коли вся родина сідає до святкового сніданку, стіл накривають білою скатертиною та прикрашають писанками (фарбованими яйцями), курчам, вербовими баранчиками або свіжими квітами. На почесному місці стоїть корзинка з освяченою їжею.

Під час пасхальної трапези прийнято ділитися освяченими яйцями, що за своєю формою та символікою нагадує різдвяний поділ облатками. Цим святковим ранком спочатку їдять напередодні освячені продукти. На столі повинні бути обов’язково присутніми традиційний жур, м’ясо, ковбаса, паштети, фаршировані яйця, а на десерт – дріжджова паска та мазурка. Діти обожнюють шоколадні зайчики, курчата і баранчики.

#Польща #Великдень #ПроектОБК

347034fa6400543050c59cd7ed5be1ce_s_Yoso50cTQ.jpg